POMÔCKY

V tomto kurze si vystačíš väčšinou s tým vybavením, ktoré nájdeš aj vo svojej kuchyni. Ja ti ale zhrniem a predstavím, aké nástroje sa využívajú k výrobe týchto dezertov, nech to máš na jednom mieste.

Minimálne, čo budeš potrebovať je ponorný tyčový mixér, ideálne aj s nádobou na sekanie, ktorá uľahčí prípravu korpusu. V nádobe dokážeš pripraviť plnky. Doporučujem pri väčšom množstve rozdeliť si to aj na dve tri časti a postupne mixovať a na konci všetky hmoty vyliať do misy a celé ešte raz premiešať, aby sa to prepojilo (ak robíš napríklad veľkú tortu a potrebuješ väčšie množstvo surovín mixovať). V nádobe na sekanie dokážeš pripraviť korpus.

Osobne som všetky receptúry v tomto kurze dokázala urobiť so svojím starým ponorným mixérom, ktorý vlastním roky. Aby som si bola naozaj istá, že to dokážeš aj ty doma. Jediné, čo je možné, ak budeš mixovať plnky ponorným mixérom, nemusíš mať úúúplne dokonale hladkú štruktúru krémov. Avšak, ak vydržíš dostatočne dlho mixovať, aj toto sa ti podarí takmer k dokonalosti a krémy budú krásne hladké (osobne otestované). 

Keďže ja som sa venovala výrobe profesionálne, vlastnila som viacero rôznych strojov. Je možné, že ich máš aj ty doma. S nimi bude príprava raw dezertov o niečo jednoduchšia ako iba s ponorným mixérom. 

Ja som pri práci používala food processor s nožmi v tvare S. Ten som používala na výrobu korpusov, guličiek, či výrobu orechových masiel. Ak máš iba tento typ, vieš v ňom samozrejme pripraviť aj korpus aj plnku.

Na výrobu plniek, smoothies, rastlinných mliek či sorbetov som využívala mixér s vysokou nádobou. 

Na trhu je z roka na rok lepšia a lepšia ponuka týchto strojov a naozaj aj za veľmi dobré peniaze sa dajú kúpiť už veľmi kvalitné stroje. 

Ďalej budeš potrebovať formu na pečenie, veľkosť si zvoľ podľa porcií, ktoré budeš vyrábať. Ja v rámci kurzu pracujem s priemerom 18cm, ktorá je vhodná pre 6 až 8 porcií. Formy vystieľam papierom na pečenie. Ak máš doma priemer 20cm, použi kľudne tu. 

Čerstvú citrónovú alebo limetkovú šťavu odšťavíš v akomkoľvek odšťavovači, kľudne aj v tomto najobyčajnejšom prípadne ručne. 

Na váženie surovín potrebuješ kuchynskú váhu. Všetky receptúry v tomto kurze sú vážené na gramy, aj tekutiny, aby to bolo úplne presné. 

Potom už len nejaké tie misky, silikónovú stierku, nôž, lyžicu či naznačovač, ak chceš mať dokonale presné rezy.